Våffelsemla – enkelt och smarrigt recept

För dig som älskar våfflor och semlor är det här receptet för dig. En våffelsemla kombinerar nämligen det bästa från båda världar! Testa Zeina Mourtadas recept på små och goda våffelsemlor som är enkla och snabba att göra. 

våffelsemlavåffelsemla
Smaskiga små våffelsemlor som går förvånansvärt snabbt att göra.

Våffelsemlor

Recept för cirka 10 portioner

INGREDIENSER

50 g smör
2 ägg
6 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kardemumma
1 msk socker

FYLLNING

3 dl grädde
50 g mandelmassa

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält smöret.
  2. Vispa äggen i en bunke.
  3. Blanda 3 dl av mjölken och hela mängden mjöl med äggen och rör om tills du får en klumpfri smet.
    Häll sedan i resten av ingredienserna och rör om smeten.
  4. Hetta upp våffeljärnet och pensla med smör vid behov.
  5. Grädda våfflorna och lägg dem på ett galler, inte ovanpå varandra så de mjuknar.
  6. Skär ut hjärtan av varje våffla.
  7. Riv mandelmassan och rör ut med lite mjölk eller grädde tills den mjuknar och blir bredbar.
  8. Spritsa grädde på en våffelbit och klicka på lite mandelmassa. Lägg en våffelbit ovanpå och pudra med florsocker.

Receptkälla: Zeinas Kitchen

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris