Tiramisu – enkelt och smarrigt recept
Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt som kännetecknas av krämig mascarpone och Savoiardi-kex. Här bjuder vi på ett enkelt tiramisurecpt som har slagit stort på TikTok – servera i glas och du har en utmärkt avrundning på kvällens festmiddag!
Tiramisu är en italiensk klassiker som passar perfekt på festmenyn.
Tiramisu
RECEPT FÖR 4 PORTIONER:
4 glas
250 gram Mascarpone
4 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
2 dl starkt kaffe
8 Savoiardi-kex (Ladyfingers)
3 msk kakao eller riven choklad
Ev färsk mynta
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda mascarpone, florsocker och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet.
2. Vispa grädden halvhård och blanda ned den jämnt i mascarponesmeten.
3. Dela kexen i bitar och doppa dem i kaffet. Varva kexbitarna med marscarponesmeten i glasen. Toppa upp med smet.
4. Ställ glasen i kylen och låt vila så lång tid som möjligt fram till servering, minst flera timmar.
5. Vid servering: Sikta över kakao och/eller riv choklad över glasen. Garnerna gärna med mynta.