Nutelladagen

Den 5 februari är ingen vanlig dag – det är Nutelladagen!

Nutella är en choklad- och hasselnötskräm som producerats i över 70 år och härstammar från Italien.
Pietro Ferrero, en italiensk konfekttillverkare, försökte få fram kakao och choklad under 1940-talet då det var hårt ransonerat. Han fick fram ett pålägg genom att blanda hasselnötter, socker, olja och kakao.

Konsistensen har dock ändrats lite över tid. Inledningsvis var krämen hårdare och tänkt att skivas för att användas som pålägg, men då plockade barnen bort pålägget från smörgåsen och åt bara Nutellan. Då justerades konsistensen till den krämigare som finns idag.

World Nutella Day bildades 2007 av den italiensk-amerikanska bloggaren Sara Rosso.

Vi bjuder här på ett kafferecept med Nutella. 

Honey-nut cream coffee

Ingredienser

  • 1 kopp kaffe
  • 2 tsk nötnougatkräm (t ex Nutella)
  • ½ tsk honung
  • 1 dl mjölk
  • Valfri mängd socker

Gör så här

  1. Brygg en kopp kaffe.
  2. Tillsätt nötnougatkrämen och honungen i det heta kaffet. Rör ordentligt, tills att båda tillsatserna har lösts upp.
  3. Skumma mjölken varmt i Melitta® Cremio® och tillsätt i kaffet.
  4. Tillsätt socker i valfri mängd.

Receptkälla: Melitta

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris