Laddar...

Möt Elons egen testpanel

Vilken produkt är egentligen bäst? Det är den stora – och svåra – frågan för alla som någon gång varit i shoppingtagen. Elon tar sig an frågeställningen genom nyproducerade bäst i test-guider och egen panel. 

 

Det är lätt att gå vilse i dagens djungel av produkter; utbudet växer, funktionerna blir alltmer nischade och kommentarsfälten överbelamrade med omdömen. Nu lanserar Elon en ny sorts kompass. Till grund ligger intensiva testperioder, omfattande sammanställningar och inte minst: en alldeles egen testpanel baserat på medlemmarna i Elon Club. 

–  Vi lyssnar på våra kunder och värdesätter deras åsikter. Det viktigt att förstå hur de upplever våra produkter och vårt utbud, därför bad vi utvalda medlemmar att testa ett gäng prylar i sin vardag och i sin egen hemmiljö. Resultatet blev en rad olika Bäst i test-artiklar, förklarar Elon Club-ansvariga Lena Larje. 

 

Den testpanel som under våren fått välkomna nya produkter in i sitt hem kommer från hela landet. Jörgen Olofsson från Strömsund var en av de hundratals personer som anmälde sitt intresse. Efter en längre urvalsprocess blev han en del av Elons panel.

– Man tror ju aldrig att man ska bli utvald… men det hände! Det känns jättekul, berättar han.

Bäst i test-artiklarna håller ett traditionellt format där testpersonerna har betygsatt olika egenskaper från skalan 1–5. Samtliga deltagare har även fått skriva fria omdömen. Jörgen fick testa en apparat som många hushåll håller kär: kaffebryggaren. Där sattes faktorer som droppstopp, effektivitet och smak, under lupp. 

– Jag är en riktig kaffefantast och har testat många kaffebryggare genom åren, men aldrig riktigt hittat rätt. För mig blev denna produkt en fullträff – ingen av mina tidigare bryggare har levererat så pass varmt kaffe. Wilfas kaffebryggare har sedan länge fått ersätta min gamla, förklarar Jörgen.

 

När Jörgen får frågan om han skulle kunna tänka sig att ställa upp i testpanelen igen, blir svaret:

– Jag känner bara: Vad testar vi härnäst?

Miia Leino från Fagersta ingår i Elons nya testpanel. 

En annan person som anmälde sitt intresse var Miia Leino från Fagersta. 

– Det var väldigt kul att bli utvald och vara med, särskilt med tanke på att det var så många som sökte!

 

Miia fick testa luftrenare och upplevde stor skillnad i luftkvaliteten. 

– Tidigare trodde jag att det bara var för pollenallergiker, men jag märkte verkligen hur mycket bättre luften kändes när jag använde luftrenare.

 

När Miia får frågan om hur hennes bild av Elon har förändrats efter att ha varit med i testpanelen, berättar hon: 

–  Jag blev positivt överraskad när jag hörde att de hade en testpanel. När jag var yngre upplevde jag Elon som en butik för äldre personer - idag känns den mycket mer modern, så om jag får chansen att vara med i testpanelen igen skulle jag inte tacka nej!

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här