Hörlurar för träning – detta ska du tänka på

Är du ute efter ett par nya träningshörlurar? Oavsett om du gillar att springa i skogen, träna på gymmet eller cykla till och från jobbet är det viktigt att du väljer rätt sorts hörlurar. Det finns flera olika modeller att välja mellan, både in-ear och over-ear, som är anpassade för träning. Vi hjälper dig hitta rätt!

I den här guiden går vi igenom olika faktorer som är viktiga att ha i åtanke när du väljer hörlurar för träning. Vi tipsar även om några av våra favoriter! 

Att tänka på när du väljer hörlurar för träning

Oavsett om du vill kunna lyssna på musik eller en podcast under träningspasset finns det några saker som är bra att tänka på innan du köper nya hörlurar:

  1. Passform och komfort: Det är viktigt att dina hörlurar passar bra och är bekväma under längre tidsperioder. Olika typer av hörlurar kan ha olika passform, så om du har möjlighet bör du prova olika modeller innan du köper ett nytt par lurar.
  2. Trådlöst eller trådbundet: Trådlösa hörlurar ger dig frihet att röra dig fritt utan att bli begränsad av sladdar, medan trådbundna hörlurar ofta ger en stabilare anslutning och bättre ljudkvalitet. Välj modell utifrån vad som passar dig bäst. 
  3. Ljudkvalitet: En av de viktigaste faktorerna är självfallet ljudet. Vissa hörlurar är speciellt utformade för att ge en djup bas, medan andra fokuserar mer på en balanserad ljudbild. Välj de hörlurar som ger dig den ljudkvalitet som passar dina önskemål och preferenser.
  4. Vatten- och svettålighet: Om du planerar att använda hörlurarna när du tränar är det viktigt att se till att de är vattentåliga. Det finns hörlurar som är speciellt utformade för att tåla just fukt och svett.
  5. Pris: Hos Elon hittar du hörlurar i olika prisklasser. Här finns allt från budgetmodeller till premiumhörlurar. Tänk på vad du vill ha för funktioner och vad du har för budget när du väljer dina nya lurar.
  6. Användningsområde: Beroende på vilken typ av träning du utför kan olika hörlurar passa bättre. Till exempel kan in-ear hörlurar vara bra för löpning eftersom de är lätta och sitter säkert i öronen, medan over-ear hörlurar kan vara bättre för styrketräning där du inte rör på dig lika mycket.
trådlösa hörlurar för träning från jbltrådlösa hörlurar för träning från jbl

Trådlösa hörlurar för träning

Om du letar efter bra trådlösa hörlurar för träning finns det flera modeller att välja mellan. JBL Tour Pro2 är en högkvalitativ produkt i premiumsegmentet. True Adaptive-brusreduceringen i de trådlösa hörlurarna gör att du kan fokusera på träningen fullt ut. Den använder sig av fyra brusavkänningsmikrofoner för att anpassa sig till din omgivning i realtid. Du får med andra ord den perfekta ljudupplevelsen oavsett om du springer i skogen eller styrketränar på gymmet. Med det smarta laddningsfodralet får du dessutom åtkomst till dina mobilappar och andra enheter, utan att ta upp telefonen. 

Upptäck dessa helt trådlösa hörlurar från JBL.

In-ear hörlurar för träning från JBLIn-ear hörlurar för träning från JBL

In-ear hörlurar för träning

Om du vill ha ett par in-ear lurar är det viktigt att välja ett par med bra passform. JBL Tune Flex är vattenskyddande och svettsäkra, så de funkar lika bra på ett svettigt träningspass på gymmet som de gör utomhus när det är dåligt väder. Med aktiv brusreducering kan du välja att stänga ute ljudet från omgivningen - eller aktivera Smart Ambient om du vill höra omgivningens ljud utan att ta av dig hörlurarna. 

 

Här kan du läsa mer om JBL Tune Flex.

over-ear hörlurar för träning från technicsover-ear hörlurar för träning från technics

Over-ear hörlurar för träning

Dessa lurar sitter bekvämt när du är i rörelse. Tack vare sina mjuka öronkuddar sitter de skönt över öronen och fördelar trycket jämnt över ditt huvud. Överlägsen ljudupplevelse och aktiv brusreducering gör dessa lurar perfekta för träning både inom- och utomhus. Upp till 50 timmars drift med brusreduceringen inkopplad och upp till 10 timmar med en snabbladdning på 15 minuter gör att du alltid är redo för nästa aktivitet! 

 

Du hittar Technics EAH-A800 här.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris