Höj ribban med saftiga corn ribs i ugn

Är du ute efter det perfekta tillbehöret till helgmiddagen, en lyxig förrätt eller helt enkelt ett riktigt gott snack för hela familjen? Testa dessa ljuvliga corn ribs som du enkelt får till i ugnen!

 

Du behöver:

2 st majskolvar (färska eller frysta upptinade)

2 msk olja

1 msk paprika

2 msk vitlökspulver

1 msk liquid smoke

1 krm salt

+ valfri majonnäs att dippa i

 

Behöver din go-to-majonäs ett lyft? Läs gärna: 6 sätt att göra majonäsen mer spännande 

 

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 190°. Skala den färska majsen eller torka av den upptinade med hushållspapper.
  2. Skär längs med majskolvens kärna med en vass kniv så att du får avlånga bitar. Akta fingrarna!
  3. Vispa ihop olja, paprika, vitlökspulver, liquid smoke och salt i en stor bunke.
  4. Lägg majsen på en plåt och täck med oljeblandningen. Tillaga i ugnen cirka 25-30 minuter.
  5. Servera dina corn ribs tillsammans med din favoritmajonnäs.

 

Smaklig spis!

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris