Fira fettisdagen med mumsig Nutellasemla

Finns det något godare än semlor? Möjligen Nutellasemlor! Vi visar dig hur du göra dessa ljuvliga bakelser med den populära nötkrämen från grunden. 

Nutellasemlor

12 stycken

2 dl mjölk
25 g jäst
7 dl vetemjöl
1 ägg
Salt
1 msk stötta kardemummakärnor
1 dl socker
100 g smör


Till pensling

1 uppvispat ägg 

 

Fyllning

2 dl chokladkräm, Nutella eller annan nötkräm
3 dl vispgrädde

 

Gör så här: 

Blanda uppvärmd mjölk och jäst i en bunke. 
Tillsätt 4 dl mjöl och låt vila 15 minuter.
Tillsätt cirka 3 dl mjöl, ägget, salt, kardemumma och socker. 
Tillsätt smöret i omgångar.
Kör degen cirka 10 minuter i matberedare tills den släpper från kanterna. Jäs 30 minuter under duk.
Forma 12 släta bullar av degen. Låt jäsa på plåt 1,5-2 timmar.
Värm ugnen till 210 grader. Pensla bullarna med ägg och grädda 7-10 minuter. Låt svalna på galler.
Skär av locken på bullarna. Bred generöst med nötkräm på bottnarna. Spritsa vispad grädde ovanpå.
Sätt på locken och pudra över florsocker. Servera!

RELATERADE PRODUKTER

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris