Finns det något godare än semlor? Möjligen Nutellasemlor! Vi visar dig hur du göra dessa ljuvliga bakelser med den populära nötkrämen från grunden.
Nutellasemlor
12 stycken
2 dl mjölk 25 g jäst 7 dl vetemjöl 1 ägg Salt 1 msk stötta kardemummakärnor 1 dl socker 100 g smör
Till pensling
1 uppvispat ägg
Fyllning
2 dl chokladkräm, Nutella eller annan nötkräm 3 dl vispgrädde
Gör så här:
Blanda uppvärmd mjölk och jäst i en bunke. Tillsätt 4 dl mjöl och låt vila 15 minuter. Tillsätt cirka 3 dl mjöl, ägget, salt, kardemumma och socker. Tillsätt smöret i omgångar. Kör degen cirka 10 minuter i matberedare tills den släpper från kanterna. Jäs 30 minuter under duk. Forma 12 släta bullar av degen. Låt jäsa på plåt 1,5-2 timmar. Värm ugnen till 210 grader. Pensla bullarna med ägg och grädda 7-10 minuter. Låt svalna på galler. Skär av locken på bullarna. Bred generöst med nötkräm på bottnarna. Spritsa vispad grädde ovanpå. Sätt på locken och pudra över florsocker. Servera!