Superfluffiga Cloud Eggs på toast

Testa trendiga Cloud Eggs i påsk! Cloud Eggs, eller så kallade molnägg/äggmoln, är uppvispad äggvita som man formar till moln och toppar med äggula – lika vackert som mumsigt! Servera på ett riktigt gott toastbröd rostat i brödrosten.  

 

Superfluffiga Cloud Eggs på toast


4 portioner:

4 ägg

4 skivor rostat bröd

Salt 

Peppar

Färska örter efter smak

 

Sätt ugnen på 230 grader. 

Separera äggvitorna från gulorna och ställ gulorna åt sidan.

Vispa äggvitorna med en elvisp tills de bildar mjuka toppar. 

Rör ner salt och peppar.

Skeda upp äggfluffet i två lika stora runda klickar på en plåt med bakplåtspapper.

Gör en fördjupning i mitten på varje (så att gulorna får plats i nästa steg). Grädda i 8-10 minuter.

Lägg gulorna i fördjupningarna och grädda ytterligare 3 minuter. 

Servera på rostat bröd med topping.

 

Tips på vad du kan äta med molnägg

Oavsett om du ska äta dina cloud eggs till frukost, brunch eller middag finns det många goda tillbehör och rätter som passar ihop med äggen. Varför inte testa att servera dem med krispigt bacon? Vi har även recept på veganskt morotsbacon för dig som inte vill äta kött. En fräsch sallad vid sidan av äggen gör rätten fulländan! 

Om du vill servera något sött tillsammans med dina molnägg tipsar vi dig om att göra hemlagada våfflor eller vårt enkla recept på bananbröd i mirko.

 

Relaterade Produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris