Baka egna semlor – 3 tips för en supersemla
Vill du baka egna semlor till fettisdagen? Här är tipsen som garanterar framgång.
Produkter för supersemlor:
Tre välsmakande tips
1. Luftiga semlor får du genom att knåda, knåda, knåda
Degen behöver knådas länge för luftiga bullar – förmodligen längre än du tror.
En köksassistent gör jobbet åt dig på 15-20 minuter. Knådar du för hand så får du jobba länger än så.
Läs mer:
2. Egen mandelmassa till semlor
Med en bra matberedare är det inte svårt att göra egen mandelmassa.
För mer smak – testa att rosta mandlarna och lägg till lite flingsalt.
3. Luftig grädde
Vispa långsamt med elvispen och rör gärna runt med slickepott när du närmar dig bra konsistens. Vispa tills grädden är så fast att bunken kan hållas upp och ner, inte mer.
Ge den klassiska semlan en smarrig twist
Nutellasemla
Nutella plus semlor är en himmelsk kombo – testa att göra egna nutellasemlor!
Våffelsemla
Våffelsemla – för dig som inte vill välja mellan två goda ting. Recept signerat Zeina Mourtada.
LCHF-SEMLA
En LCHF-semla är fikan för dig som vill dra ner på kolhydraterna och öka fett- och proteinintaget.