Baka egna semlor – 3 tips för en supersemla

Vill du baka egna semlor till fettisdagen? Här är tipsen som garanterar framgång. 

Produkter för supersemlor:

 

Tre välsmakande tips

1. Luftiga semlor får du genom att knåda, knåda, knåda

Degen behöver knådas länge för luftiga bullar – förmodligen längre än du tror.

En köksassistent gör jobbet åt dig på 15-20 minuter. Knådar du för hand så får du jobba länger än så.


Läs mer:

Hitta den bästa köksassistenten för dig

2. Egen mandelmassa till semlor

Med en bra matberedare är det inte svårt att göra egen mandelmassa.

För mer smak – testa att rosta mandlarna och lägg till lite flingsalt.

3. Luftig grädde

Vispa långsamt med elvispen och rör gärna runt med slickepott när du närmar dig bra konsistens. Vispa tills grädden är så fast att bunken kan hållas upp och ner, inte mer.  

Ge den klassiska semlan en smarrig twist

semla med nutella receptsemla med nutella recept

Nutellasemla

Nutella plus semlor är en himmelsk kombo – testa att göra egna nutellasemlor!

Våffelsemla

Våffelsemla – för dig som inte vill välja mellan två goda ting. Recept signerat Zeina Mourtada. 

LCHF-SEMLA

En LCHF-semla är fikan för dig som vill dra ner på kolhydraterna och öka fett- och proteinintaget. 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris