Laddar...

Elon-aktuella profilen: "Jag hamnar i inredningsskov"

Bloggerskan, poddaren och producenten Hanna “HanaPee” Persson fick i våras nycklarna till sitt allra första hus. Hem & Kök låser upp hennes tankar kring inredning, måste-prylar och flyttlärdomar. 

 

På producenten och influencern Hanna  “HanaPee” Perssons Instagram får hennes drygt 65 000 följare dagligen hänga med på den omskakande resa som är att flytta in i sitt allra första hus. Stress-tårar och flyttkartonger blandas med glädjescener av lekande barn i en tilltagande trädgård. “Jag har ju typ aldrig gjort slut med någon, men tänker att det kanske är så här det känns… Men det är förbi! Det har gjort sitt! Man vill VIDARE.”, skriver Hanna på sin Elle-blogg om den stora omställningen.

 

Trots att det endast var någon månad sedan inflytt har Hanna hunnit att dra flera lärdomar. Bland annat vikten av att låta saker ta tid. 

– Tänk på att bo in dig i huset först innan du gör färdigt alla planer och köper möbler. Låta det växa fram! Jag köpte till exempel alldeles för små mattor och för långa lampor innan vi flyttade in, förklarar hon.

Vi har länge kunnat följa dig under ditt modemedvetna alias “Picky Persson”. Hur ser ditt förhållande till inredning ut?

– Jag hamnar absolut i så kallade ”inredningsskov” där jag läser allt jag kommer över och fyndar massa prylar. Sen älskar jag att gå på loppisar och fynda secondhand.

 

Men hur skapar man egentligen ett trivsamt hem – lever du efter någon särskild inredningsfilosofi?

Det är väl säkert som alla säger – en blandning av gammalt och nytt är det bästa. Jag tycker om att köra på rätt klassiska grejer utan att för den delen ha det ”tråkigt”. Massa små-lampor är ju bra. Och blanda mjukt och hårt – det tänker jag mycket på.  

 

Det är inte bara på bloggen och Instagram man kan ta del av Hannas tankfulla teorier kring hemmet. I Elons nya Youtube-serie som lanseras i maj, får tittaren se på när profilen testar ett gäng olika prylar. När Hanna får frågan om vad hon själv anser är det allra viktigaste i hennes egna hem, blir svaret självklart. 

–  Tvättmaskinen! Jag finner sån ro i att ha egen tvättstuga i huset. Sen har vi soffan. Det spelar ingen roll vilken soffa, bara att det finns en soffa. Där är jag mycket, berättar hon.

Hanna sänder ofta live på Instagram när hon sminkar sig. Den uppmärksamme tittaren kunde tidigare  skymta överbelamrade hyllor med skönhetsprodukter i vad hon kallar “Sveriges minsta badrum”. Med det i bakhuvudet, är Hannas tredje favoritsak i det nya hemmet föga förvånande.

– Mitt förvaringsskåp i badrummet är otroligt viktigt. 

Vidare berättar Hanna att det hektiska småbarnslivet har tvingat fram två nya hörnstenar i köket.

– Jag vet inte vad jag skulle göra utan en liten kastrull till snabbmakaronerna och mikron till köttbullarna. 

För familjen väntar nu ett stort gårdsprojekt där gräs ska sås, rabatten fixas och en sandlåda ska byggas. Möjligen finns det ett till projekt på agendan.

 

Din sambo, Anton, har tydligen en förkärlek till “smarta prylar”. Kommer huset bli ett så kallat uppkopplat hem? 

– Nej, enligt mig. Stort ja, enligt Anton. 

I Elons nya Youtube-satsning får vi följa profilen Hanna "HanaPee" Persson som nyfiket tar sig an de senaste prylarna.

Förutom att testa Elon-prylar, driver HanaPee en populär blogg på Elle. Du kan dessutom ta del av hennes tankar om alltifrån realtioner till stil i den topp-placerade podden Surret

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här