Laddar...

Så gör du med led-lister inomhus

Med led-lister skapar du enkelt en skräddarsydd belysning efter dina egna önskemål. De är flexibla och kan användas på många platser i hemmet. Vi tipsar om både funktionell och stämningshöjande belysning med led!

 

Innehåll:

  • Fästa led-lister
  • Välj rätt transformator
  • Tillbehör till led-lister
  • Tips – här kan du använda led-lister

Fästa led-lister

Släpp loss kreativiteten och skapa en spännande i hemmet med hjälp av led-lister, även kallade led-strips! Led-lister är flexibla och kan monteras på de flesta underlag. På Elon.se har vi led-lister i olika längder som går att få i olika styrka, från 240 till 800 lumen. Läs mer om lumen här!

Att fästa listerna är inte svårt, många är självhäftande och bara att trycka fast där du vill ha dem. Våra självhäftande lister, led-strips, är klippbara var 5:e centimeter, så om du behöver korta ner dem är det inget problem! Lister som inte är självhäftande kommer med fästen. Vill du skarva ihop flera lister kan du göra det med en skarvkontakt – det finns för både raka skarvar och skarvar i 90 graders vinkel.

Välj rätt transformator

Skarvar du ihop flera lister är det bra att kolla så att din transformator har rätt effekt. För att veta vilken effekt du behöver kan du räkna ihop effektförbrukningen av de lister du vill sätta ihop och runda upp tio procent för säkerhets skull.

Exempel: (30 cm list = 3 W) + (50 cm list = 5 W) + (100 cm list = 11 W) = 19 W. Du behöver alltså en transformator som klarar 21 W eller mer.

På Elon.se har vi transformator i 12W och 36W.

Tillbehör till led-lister

Förutom skarvkontakter finns det tillbehör i form av förlängningssladdar, av/på-brytare, rörelsesensorer, dimmer och strömbrytare för automatisk tändning. Det är helt enkelt möjligt att bygga ihop och använda listerna på många sätt!

Tips – här kan du använda led-lister:

  • I trappstegen så att du ser om du behöver gå i trappan på kvällen.
  • I badrumsskåpet för att enklare hitta det du letar efter.
  • Under överskåpen i köket, för en jämn belysning längs köksbänken.
  • Bakom skåp och sideboards för en effektfull belysning.
  • Ta din gaming-upplevelse till nästa nivå med en RGB-led-list bakom skärmen.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här