Grilltillbehören som gör skillnaden

Grilla med rökflis

Ett trendigt sätt att smaksätta den grillade maten är genom att använda rökflis, vilket ger maten en unik smakkaraktär. Vi har flera olika varianter av rökflis, hos oss hittar hickory, en, körsbär och al. Testa dig fram för att hitta din favorit. Det går dessutom att sätta sin egen prägel på spånen genom att addera whiskey, vin eller kryddor.

Med en röklåda kan även de med gasolgrill använda sig av rökflis. Röklådan kan även användas i en kolgrill. Placera lådan på grillgallret över värmekällan och stäng grillens lock för att smaksätta maten. Gott, enkelt och imponerande!

Grilla med rökflisGrilla med rökflis
Smaksätt den grillade maten med rökflis.
GrillkolstarterGrillkolstarter
En grillkolstarter ger jämn glöd och tänder utan kemikalier.

Tända grillen

Det finns många sätt att få bra glöd i kolgrillen. Att använda tändvätska är ett effektivt sätt att få bra glöd på grillen snabbt men det finns flera anledningar till varför du inte ska använda tändvätska. Tändvätska ger maten en illa bismak och det är dåligt för miljön.

Som tur är, finns det ett helt gäng alternativa sätt att tända grillen.

Tändblock av paraffin gör det enkelt att tända grillen, kaminen eller brasan.

Jettändaren är vind- och stormsäker och har en keramisk brännare som är påfyllnadsbar. Den kan även användas för att ge en karamelliserad yta på exempelvis Crème brûlée.

Med en grillkolstarter kan du samla ihop kolet och få en jämn glöd på en gång. Fyll röret med önskad mängd kol eller briketter, lägg exempelvis tidningspapper eller tändblock under röret, tänd. Låt stå tills briketterna blivit grå, häll ut i grillen.

En turbostarter gör att du snabbt får fart på grillen. Den fungerar lika bra till kaminen eller den öppna spisen och är en varmluftspistol som blåser igång kolet eller briketterna.

Grilla på planka

Genom att grilla på planka kan du tillaga alla typer av fisk, kött eller fågel på grillen och få överraskande smaker och aromer. Något som imponerar på middagsgästerna samtidigt som vem som helst klarar av det.

Blötlägg plankan i ungefär 1 timme, placera sedan maten på plankan och lägg den på grillen på indirekt värme under lock. 

SilikonformSilikonform
Laga goda sidorätter eller desserter på grillen med silikonformar.

Silikonformar

Med de här silikonformarna kan du tillaga originella sidorätter och överraskande desserter – såsom en klassisk gino, matiga muffins eller mjuka kakor – på gasolgrillen.

Innan du använder formen, rengör med vatten. Smörj formen med smör innan du lägger i det som ska grillas, så att du enkelt får bort maten när den är klar. Värm upp grillen innan du lägger på formarna och grilla endast på låg- eller medelvärme.

Silikonformarna är mjuka, långlivade och av högkvalitativ silikon samt tål värme upp till 240 °C. Formarna kan diskas i maskin. De är ej lämpliga för kolgrillar. Här hittar du silikonformar i cylinderform

Pizza på grillen med pizzastenPizza på grillen med pizzasten
Gör en god och krispig pizza på grillen med pizzasten.

Pizza på grillen

På grillen kan nästan vad som helst tillagas. Till och med fredagspizzan kan lagas direkt på grillen ute i trädgården.

Med en pizzasten är det enkelt att tillaga pizzan på grillen och du får ett gott och krispigt resultat. Lägg pizzastenen på gallret och låt den bli riktigt varm innan degen läggs på. Temperaturen i grillen bör ligga på 225–250 °C för att pizzan ska bli perfekt tillagad. Hos oss på Elon hittar du både pizzasten och pizzaspade.

Såhär använder du dig av pizzastenen
Avvakta tills pizzastenen är riktigt varm. Strö lite vete- eller majsmjöl på stenen. Förgrädda degen på stenen och grilla utan lock tills den fått fin färg. Vänd på degen och lägg på din topping. Grilla pizzan under locket tills osten har smält och pizzan fått fin färg.

Stekplattor och grillplattor till grillenStekplattor och grillplattor till grillen
Stek crepes eller grilla fisk med stek- och grillplattor till grillen.

Grill- och stekplattor

Stek- och grillplattor till grillen – ett perfekt tillbehör om du exempelvis vill steka crepes på grillen eller grilla fisk med perfekt yta.

Grillplattorna finns i tre storlekar; Ø 33 cmØ 39 cm eller 33x45 cm, välj den som passar din grill bäst. Grillplattorna är tillverkade i gjutjärn vilket gör att de alltid har jämn värmefördelning. På de runda plattorna är ena sidan räfflad, perfekt för fiskspett – den andra sidan är slät vilket passar för exempelvis crepes eller äggröra. Den fyrkantiga plattan har endast slät yta.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris