6 sätt att göra din majonnäs mer spännande

Majonnäs i all ära – men varför inte testa någon av de här piffade varianterna? Här är sex sätt att lyfta majonnäsen till nya höjder.

Vilken av dessa varianter vill du testa hemma?  

 1. Hackad kimchi

  Den fermenterade kålen från Korea ger ett smart lyft för majonnäsen. Passar perfekt till fisktacos eller till rätter som saftiga högrevsburgare.
 2. Chilimajonnäs

  Det är en klassisk kombination. Perfekt tillbehör till burgare eller på buffén. Styrkan styr du enkelt med mängden sambal oelek eller Srirachasås. 
 3. Soja och ingefära

  Vispa ner 1 msk japansk soja och 1 msk färsk riven ingefära när du gör din majonnäs. Smakerna ger en ljuvlig asiatisk touch till både fisk och grönsaker.

 4. Stek i majonnäs

  Vi vet. Det låter helt galet. Men med ett tunt lager majonnäs på det du ska steka får du en härlig yta som imponerar på gästerna!
 5. Örter och citron

  Blanda ner hackad färsk basilika och persilja och rivet skal från en citron i majonnäsen. Gott som fräscht tillbehör till grillad mat eller hamburgare.

 6. Heläggsmajonäs med stavmixer

  Vet du vad en heläggsmajo är för något? Den blir mycket fluffigare än varianten man gör på äggula. Knäck ett ägg i en hög och rätt smal bunke, kör några sekunder med stavmixer. Häll sen i 3 dl olja, någon matsked dijonsenap och någon tesked vinäger. Mixa tills du har en fluffig majonnäs.

Vill du experimentera mera? Läs Krydda rätt: Så hittar du din nya favoritkrydda eller Tipsen som gör dig till en vinnare i köket.

Relaterade produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris