
6 sätt att göra din majonnäs mer spännande
Majonnäs i all ära – men varför inte testa någon av de här piffade varianterna? Här är sex sätt att lyfta majonnäsen till nya höjder.
Vilken av dessa varianter vill du testa hemma?
-
Hackad kimchi
Den fermenterade kålen från Korea ger ett smart lyft för majonnäsen. Passar perfekt till fisktacos eller till rätter som saftiga högrevsburgare. -
Chilimajonnäs
Det är en klassisk kombination. Perfekt tillbehör till burgare eller på buffén. Styrkan styr du enkelt med mängden sambal oelek eller Srirachasås. -
Soja och ingefära
Vispa ner 1 msk japansk soja och 1 msk färsk riven ingefära när du gör din majonnäs. Smakerna ger en ljuvlig asiatisk touch till både fisk och grönsaker.
-
Stek i majonnäs
Vi vet. Det låter helt galet. Men med ett tunt lager majonnäs på det du ska steka får du en härlig yta som imponerar på gästerna! -
Örter och citron
Blanda ner hackad färsk basilika och persilja och rivet skal från en citron i majonnäsen. Gott som fräscht tillbehör till grillad mat eller hamburgare.
-
Heläggsmajonäs med stavmixer
Vet du vad en heläggsmajo är för något? Den blir mycket fluffigare än varianten man gör på äggula. Knäck ett ägg i en hög och rätt smal bunke, kör några sekunder med stavmixer. Häll sen i 3 dl olja, någon matsked dijonsenap och någon tesked vinäger. Mixa tills du har en fluffig majonnäs.
Vill du experimentera mera? Läs Krydda rätt: Så hittar du din nya favoritkrydda eller Tipsen som gör dig till en vinnare i köket.