Canvac luftvärmepumpar – välj rätt pump för dig

Luftvärmepump är ett ekonomiskt sätt att värma upp ditt hus. Men vilken pump passar bäst för dig och ditt hem? Vi guidar dig till de olika luftvärmepumparna från Canvac.

Luftvärmepumpar ger mer än bara värme. På sommaren kan du till exempel använda din luftvärmepump som aircondition för skön svalka i ditt hem. Och visste du att den renar luften och ger dig ett bra inomhusklimat – året om?

 

Innehåll:

 • Olika luftvärmepumpar för olika behov
 • Canvac luftvärmepumpar
 • Smarta funktioner hos Canvac luftvärmepumpar
 • Placera luftvärmepumpen
 • Energiklassning av Canvac luftvärmepumpar
 • Luftvärmepumpars kapacitet

 

Olika luftvärmepumpar för olika behov

Innan du bestämmer dig för en modell av luftvärmepump är det viktigt att du frågar dig om det är en primär eller kompletterande värmekälla du behöver. Ska villan värmas upp i huvudsak av luftvärmepump är det viktigt att du väljer en kraftfull modell. Om det är garaget eller fritidshuset som ska värmas upp – eller att du kanske behöver lite extra värme eller kyla som komplement – räcker det med en basmodell.

 

Canvac luftvärmepumpar

I Canvacs sortiment finns det olika modeller av luftvärmepumpar. Vill du ha värme är modellen Canvac Q Heat 720 rätt val för dig. Den är utvecklade i Sverige för det nordiska klimatet och klarar kalla vinterdagar upp till runt -30 grader.

 

Behöver du enbart kyla eller en basmodell som komplement till annan värmepump är Q Heat Scirocco 4 ett bra val. Q Heat Scirocco 4 har ett lågtemperaturläge som är perfekt för underhållsvärme i till exempel sommarstugan eller garaget. Denna pump är inte energiklassad för nordiskt klimat och klarar inte riktigt lika kalla temperaturer (ner till cirka -15 grader).

 

Canvac Q Heat 700/720

Luftvärmepumpar i Q Heat 700-serien ger en högeffektiv värme i den högsta energiklassen A+++. Inomhusdelen har en snygg och diskret design samt en swingfunktion som ger en justerbar riktning av luftflödet. Pumpen styrs enkelt med hjälp av en fjärrkontroll.

De ingående delarna är byggda för vårt kalla, nordiska klimat och har intelligent avfrostning och en kraftigt dimensionerad värmestav som bara är i drift när det behövs.
Luftvärmepumpen har både kallrasskydd och automatisk rengöring efter kyldrift.

 

Tips! Sätt pumpen i fläktläge så får du ökad luftcirkulation. Lågtemperaturläget är idealiskt för underhållsvärme i till exempel fritidshuset eller garaget.

Relaterade produkter

Smarta funktioner hos Canvacs luftvärmepumpar

 

 • Styr luftvärmepumpen via wifi. Luftvärmepumpar från Canvac är förberedda för wifi, så att du enkelt kan styra pumpen via mobilen, läsplattan eller datorn.
 • Tyst läge. Ställ in pumpen i tyst läge så låter den inte mer än en viskning (21 dBa).
 • Nattläge. Sleep-funktionen ger en lägre temperatur på natten – bra både för sömnen och ekonomin.
 • Follow-me. Fjärrkontrollen har inbyggd temperaturmätare – perfekt om du vill låta en svalare del av ditt hem agera temperaturgivare.
 • Fläktfunktion och lågtemperaturläge. Med pumpens fläktläge får du ökad luftcirkulation. Lågtemperaturläget är idealiskt för underhållsvärme i t ex garaget eller fritidshuset.

 

Placera luftvärmepumpen

För bästa prestanda bör luftvärmepumpen sitta fritt på en vägg, där det finns gott om utrymme för luften att cirkulera. Alltså är en placering över dörren inte att föredra. Behöver du hjälp med att hitta optimal placering av pumpen eller att hitta rätt modell av luftvärmepump för dina behov kan du alltid boka hembesök av någon av våra installatörer. Kontakta din närmaste Elon-butik så hjälper vi dig!

 

Energiklassning av Canvac luftvärmepumpar

Vill du se hur effektiv en luftvärmepump är ska du titta på energidekalen. Dekalen visar energieffektiviteten vid såväl kylning (SEER) som uppvärmning (SCOP).

Det finns krav på att luftvärmepumpar måste märkas med energieffektivitetsklass för medelklimat, men att ange effektivitetsklass för användning i varmt och kallt klimat är frivilligt. På de flesta av Canvacs luftvärmepumpar kan du se effektivitetsklassen nordiskt klimat. Du hittar det längst till höger i SCOP-delen, markerat i blått.

 

Luftvärmepumpars kapacitet

Ofta står det vilken yta en luftvärmepump klarar av att värma upp. De mer kraftfulla varianterna klarar av en större yta. Det är viktigt att vara medveten om att denna yta utgår från ett hus med öppen planlösning och högt i tak. Har ditt hus andra förutsättningar – till exempel låg takhöjd eller många mindre rum – så kan du inte utgå ifrån detta. Har du ett hus med speciella förutsättningar rekommenderar vi ett hembesök där en av våra erfarna installatörer kan hjälpa dig att hitta rätt luftvärmepump för ditt hus.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris