Laddar...

Hitta bästa matberedaren för dig

Hacka, vispa, knåda, mala, riva… Överlåt allt det tråkiga och tidskrävande till en matberedare i stället! Elon hjälper dig att hitta rätt variant för just dina behov.

 

Innehåll:

  • Tänk på detta innan du köper en matberedare
  • Motorns kapacitet 
  • Storlek på hushåll och kök
  • Funktioner och tillbehör
  • Vanliga frågor

Tänk på detta innan du köper en matberedare

Det är lätt att gå vilse i djungeln av matberedare, dess olika funktioner och variationer. Därför rekommenderar vi att du fokuserar på följande tre parametrar för att hitta den bästa matebredaren för dig:

 

Motorns kapacitet

Flertalet tillverkare använder watt-antalet för att visa hur mycket ström maskinen förbrukar, men det säger också något om motorn. Om en matberedare exempelvis drar 1200 watt är det oftast för att den har en riktigt kraftfull motor och kan den arbeta mer effektivt än en modell på 300 watt. Men den kommer förmodligen dra mer ström. Även om högre watt inte alltid är synonymt med bättre maskin, kan en sådan specifikation ändå vara viktigt för exempelvis hemmabagaren med utmanade kak- och bröddegar eller för dig som vill ha riktigt finmalda mandlar till mandelmjölken. 

 

Storlek på hushåll och kök

Behöver din matberedare kunna hantera rejäla kvantiteter till stora familjen, matlåds-prepp eller frekventa middagsgäster? Eller behöver du kanske snarare satsa på en nätt och smidig variant till sommarstugans kokvrå? I detta stadie är det dags att ta hänsyn till dels dina alternativs skålstorlekar, dels dina egna förvaringsmöjligheter.

 

Funktioner och tillbehör

Vi har nu nått den sista, och kanske viktigaste, punkten på vår lista – dina tillredningsbehov. De flesta matberedare har flertalet gemensamma funktioner, så som att kunna riva, skiva och hacka, men utöver det kan det faktiskt variera en hel del. Om du till exempel mestadels kommer att använda maskinen för att göra smoothies och soppor, kan det vara en idé att sikta in dig på en matberedare med blender eller en modell med stavmixer. För hemmabagaren är en matberedare med degknivblad förmodligen det optimala valet. Vilka funktioner är viktigast för dig?

Med dessa funderingar i åtanke är du nu redo att utforska några exempel från Elons breda sortiment! Vi har bland annat modeller som Bosch matberedare och märken som OBH Nordica, KitchenAid och Kenwood i vårt utbud.

Vanliga frågor om matberedare

Vilken är den bästa matberedaren?

I Elons sortiment hittar du populära modeller från märken som Bosch, OBH Nordica, KitchenAid och Kenwood - upptäck den bästa varianten för ditt hushåll genom att läsa vår guide här på Elon.se. 

Hur många watt ska en bra matberedare ha?

KitchenAid 5KFC3516EWH är en mindre modell på 240 W, medan Double Force Pro Manual från OBH Nordica har en extra kraftull motor på 1 000 W. En maskin med hög watt har en mer kraftfull motor, men det innebär att den också drar mer energi - därför är det inte ett mått på hur bra en matberedare faktiskt är. När du väljer modell ska du istället se över vilka behov du har och köpa en enhet utifrån det. 

Vad kostar en bra matberedare?

Hos Elon finns det varianter i olika prisklasser. Allt från budgetmodeller som ligger runt 700-800 kronor - till lyxigare modeller för strax under 2 000 kronor.

Vad ska man tänka på när man köper matberedare?

Tänk igenom vilka funktioner och tillbehör som du skulle vilja ha och välj en modell utifrån det. Priset är såklart också en viktig faktor att ha klart för dig innan du tar ditt beslut.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här