Bäcklunda upphör – vad gäller för dig med ett Bäcklunda-kök?

Bäcklunda som lanserades 2015 läggs ner. Köken har sålts i utvalda Elon-butiker.
Nedan kommer lite information för dig som äger ett Bäcklunda-kök.

Garanti kök

Alla garantier gäller självklart fortsatt. Bäcklunda är ett kvalitetskök och därför ger vi hela 25 års garanti på utvalda delar. I 25 års-garantin ingår gångjärn, lådfunktioner, skåpstommar, socklar och täcksidor, vilket är de delar som slits mest på ett kök. För resterande produkter gäller 5 års reklamationsrätt enligt Konsumentverkets rekommendationer. Garantin gäller vid normal användning från leveransdatumet.

För att nyttja garantin måste kvitto visas upp och garantin gäller endast kökets ursprungliga köpare. Garantin gäller under förutsättning att köket har monterats korrekt efter anvisningar och att skötselråden följts. Garantin gäller inte normalt slitage eller skador som orsakats på grund av oaktsamhet. Skador som repor, stötar, felaktig belastning eller om produkterna utsatts för fukt ingår inte heller i garantin.

Kontakta din Elon-butik som du inhandlade köket hos för reklamation, hjälp och support. Reklamation anges skriftligt tillsammans med kopia på kvittot.

Garanti på vitvaror

Mer om Elons garantivillkor, prata med din närmaste butik.

Skötselråd

Genom att sköta om ditt kök håller det sig fräscht längre. Det är viktigt att veta hur varje yta ska behandlas eftersom de reagerar olika beroende på vilket material det är.

Luckor och stommar

Bäcklundas skåpstommar och luckor är folierade eller melaminbelagda, vilket gör dem enkla att rengöra. Ytorna bör rengöras med en fuktig trasa tillsammans med rengöringsmedel för hushållsbruk. Avlägsna rengöringsmedlet med en fuktig trasa och avsluta med att torka torrt för att inte vattnet ska tränga in i befintliga skarvar.

Tänk på att alltid torka av under diskbänken på skåpen och luckornas kanter eftersom de inte är avsedda att klara vatten som blir stående. Luckorna som är intill diskmaskinen bör torkas av efter varje diskprogram. Placera aldrig kaffebryggare eller vattenkokare så att ångan flödar mot underkanten på skåp eller luckor.

Svåra fläckar

Vid svåra fläckar på melaminytor kan 1 del aceton och 3 delar t-röd användas. På folierade luckor och stommar används istället lacknafta eller bensin för att rengöra hårt smutsade ytor. Använd aldrig stålull eller rengöringsmedel som innehåller ammoniak, då de har en slipande effekt som ytorna inte mår bra av.

Monteringsanvisningar (behövs denna?)

När du köper ett Bäcklunda-kök får du alltid med tydliga instruktioner och anvisningar för hur du ska montera köket.

Om anvisningarna har kommit på villovägar, finns de länkade nedan.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris