Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

  • Se aktuella leveranstider
  • Se öppettider och butiksinformation
Bild för kategori Luftvärmepump

Luftvärmepump

 
Skön värme till lägre kostnad

Se om ditt hus – och dina värmekostnader – i tid! Med en luftvärmepump kan du sänka utgifterna för värme med 20–60 procent. Hos ELON hittar du modeller för alla möjliga behov. Missa inte de nya, mer miljövänliga modellerna med köldmediet R32.
  

6 snabba fördelar med en luftvärmepump

1. Sänker energikostnaden
En luftvärmepump kan minska uppvärmningskostnaden i din bostad med 20–60 %.

2. Styr värmen via mobilen
Höj, sänk och schemalägg värmen via din mobil så att det alltid är behaglig temperatur när du kommer hem.

3. Värmer och kyler
Luftvärmepumpen är reversibel, vilket innebär att du kan växla mellan uppvärmning och nedkylning.

4. Fördelar värmen jämnt
Om du har en braskamin eller annan uppvärmning kan luftvärmepumpen användas som fläkt. Detta för att fördela värmen i huset samtidigt som inomhusmiljön blir bättre och energiförbrukningen lägre.

5. Kort återbetalningstid
I jämförelse med andra uppvärmningssystem är investeringen för en luftvärmepump låg i relation till energibesparingen. Som ett resultat av den låga investeringskostnaden och den höga besparingen blir därför återbetalningstiden kort.

6. Bättre inomhusmiljö
Genom inbyggda filter fångas damm, pollen och lukter upp och du får ren luft i hemmet. Vid kyldrift avfuktar även pumpen inomhusluften vilket bidrar till ett behagligt klimat och förbättrad inomhusmiljö. 

 

 

 


 

Det nya köldmediet R32

Allt fler luftvärmepumpar har köldmediet R32. Detta på grund av att det är ett mer miljövänligt alternativ och dess potentiella miljöpåverkan är endast en femtedel mot det tidigare så populära R410a. För dig som vill ha det mest miljövänliga alternativet när det kommer till luftvärmepumpar ska välja en med R32.

Anledningen till att det kommer fler pumpar med R32 är att EU har ställt hårdare krav. Under en period ska köldmediernas potentiella påverkan på miljön minska stegvis vilket gjort att fler leverantörer tar fram modeller med köldmediet R32.

Luftvärmepumparnas miljöpåverkan som det talas om här, är endast potentiell, om köldmediet skulle läcka. Om köldmediet inte läcker skyddas miljön oavsett köldmedium.

I vårt sortiment har dessa luftvärmepumpar köldmediet R32:

Luftvärmepump Q Heat 700
Luftvärmepump LN25
Luftvärmepump LN35
Luftvärmepump Q Heat 720

 

 

Varför ska du investera i en luftvärmepump?

Det som gör luftvärmepumpen så populär är det låga priset i kombination med den snabba besparingen. En luftvärmepump är ett komplement till ditt befintliga värmesystem som sänker uppvärmningskostnaden samtidigt som inomhusmiljön förbättras.

Du kommer märka av luftvärmepumpens fördelar både på lång och kort sikt. På kort sikt ger luftvärmepumpen behaglig inomhustemperatur och ren inomhusluft. På lång sikt kommer du se effekter av investeringen genom lägre uppvärmningskostnader.

Vem kan ha en luftvärmepump?
En luftvärmepump är till för dem med villa, radhus eller sommarstuga och ger störst effekt i bostäder med direktverkande el som uppvärmning.

Hur fungerar en luftvärmepump?
Luftvärmepumpen utvinner värme och energi från utomhusluften vilken sedan värms upp genom inomhusdelen och sprids via en fläkt inomhus.

Hur mycket pengar kan jag spara?
Hur mycket pengar du kan spara beror på husets planlösning, isoleringen, var i Sverige du bor och vilket värmesystem du har. Generellt kan du räkna med att sänka din uppvärmningskostnad någonstans mellan 20-60 % om du installerar en luftvärmepump.
 

 

Vilken pump ska du välja?

Första steget när du ska välja luftvärmepump är att välja en som är anpassad för storleken på ditt hus. Pumparna har olika dimensioner och vilken du ska välja beror på hur stor yta som ska värmas upp och vilken uppvärmning du har idag för att hålla huset varmt.

Om du är osäker på vilken pump du ska välja är vårt råd att aldrig underdimensionera. En luftvärmepump arbetar energisnålt, så det är alltid bättre att överdimensionera för att täcka så stor del av värmebehovet som möjligt.
 

Hur effektiv är luftvärmepumpen?

Hur mycket energi du kan spara med en luftvärmepump uttrycks i termerna SCOP och SEER. SCOP anger luftvärmepumpens prestanda vid värme och SEER vid kyla. Om exempelvis SCOP-värdet är 5 så använder pumpen 1 kW el för att ge 5 kW värmeeffekt.

Se respektive luftvärmepumps energimärkning för att utläsa hur mycket energi du kan spara.

Installation

Installationen av alla luftvärmepumpar måste alltid utföras av en certifierad installatör. I våra ELON-butiker kan du få hjälp med detta.

Alla ELON-butiker utför eller har kontakt med företag som utför installation av luftvärmepumpar på ett korrekt sätt. Luftvärmepumpen är relativt enkel att installera, det behöver varken grävas eller borras på tomten och det brukar oftast gå på en dag. Därefter krävs ett minimalt underhåll av värmepumpen.

Nyttja ROT-avdraget!
När installationen av luftvärmepumpen utförs av en auktoriserad installatör går det att göra ROT-avdrag för arbetet vilket sänker totalpriset och gör investeringen mindre kostsam.

ROT-avdraget behöver du själv inte ansöka om. Den som utför arbetet ansöker om detta och en del av arbetskostnaden dras av direkt på din faktura. 30 % av arbetskostnaden dras av och gäller upp till 50 000 kr per person och år. På skatteverket.se kan du läsa mer om hur ROT-avdraget fungerar.

ELON Tipsar!
Produktpaket
Visa
 
Info
s